Active Mix Bio

Active Mix Bio - Biologische harmonie in uw vijver Active Mix Bio is een combinatie van o.a. fotosynthetische en melkzuurbacteriën, gisten en sporenelementen. Deze combinatie stuurt het natuurlijke evenwicht en het biologische leven in de juiste richting, naar een perfecte balans. Eveneens wordt de biologische omzetting van ammoniak en nitriet naar nitraat sterk bevorderd. Doordat deze mix al in geactiveerde toestand is gebracht, levert het een direct en snel effect in uw vijver.

Fotosynthetische bacteriën:

  • Produceren stoffen die de groei van micro-organismen bevorderen, vooral de heterotrofe bacteriën. Bij de omzetting produceren ze waardevolle stoffen uit organisch afval en schadelijke stoffen in het water. Fotosynthetische bacteriën concurreren daarnaast met algen om voedingsstoffen en zonlicht. Bij algen wordt licht opgenomen door chlorofyl, net als bij normale planten. Bij fotosynthetische bacteriën vindt de fotosynthese direct in de cel plaats. Als bijkomend voordeel reduceren ze op deze wijze dus algengroei.

Melkzuurbacteriën:

  • Onderdrukken pathogene kiemen en andere schadelijke micro-organismen en bevorderen een snelle afbraak van organisch materiaal (afvalstoffen).

Andere toevoegingen in de Active Mix Bio (zoals gisten en sporenelementen) onderdrukken schadelijke schimmels en produceren bioactieve stoffen. Werking Active Mix Bio Overal vinden biologische processen plaats. Zo worden afvalstoffen afgebroken en weer opgebouwd tot nuttige stoffen. Onder verschillende omstandigheden gebeurt de afbraak en opbouw op een andere manier. Het belangrijkste is om een afbraakproces als rotting te voorkomen. In de wereld van de micro-organismen zijn er verschillende groepen, zowel nuttige als schadelijke. Het is belangrijk dat de nuttige altijd de overhand houden om de rottende processen te voorkomen. Door Active Mix Bio toe te voegen, krijgen de nuttige bacteriën een sterke impuls ten koste van de schadelijke micro-organismen. Active Bio Mix ondersteunt daarmee de nitrificerende werking van het biologisch filter én de afbraak van organisch materiaal. Active Mix Bio wordt GMP-geproduceerd en is gegarandeerd vrij van schadelijke micro-organismen. Active Mix Bio is verkrijgbaar in een handige tapdoos (met binnenzak) van 2 liter. Op deze wijze is zeer nauwkeurig en zonder geknoei de gewenste hoeveelheid te doseren. Ook wordt voorkomen dat zuurstof in aanraking komt met de resterende geactiveerde bacteriën. Zo blijft de houdbaarheid ook bij een aangebroken verpakking maximaal.

Geadviseerde dosering:

Inhoud m3 Dosering ml / m3
0-5 150
5-10 125
10-25 100
25-50 80
50-100 60
100-200 40
200-400 20

 

Dosering per m3:
ml invullen

Inhoud vijver in m3:
m3 invullen

Druk op de knop voor een berekening:

Startdosering 1e week:
ml

Vervolg dosering 2e t/m 4e week:
ml

Onderhoudsdosering elke maand:
ml

Jaarverbruik (8 maanden)
ml

Jaarverbruik (12 maanden)
ml

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in