Oesterschelpen in emmer 10 Liter

Artikelnr.: 40237
Oesterschelpen - KH en pH altijd in goede conditie
Oesterschelpen hebben een bijzonder stabiliserende werking op de KH-waarde, en daarmee indirect op de pH- waarde. De KH-waarde geeft de carbonaathardheid van het water aan. Air-Aqua levert een hoogwaardige, schone en gedesinfecteerde kwaliteit oesterschelpen.
Lees meer
€ 23,95
-
+

Grote aantallen bestellen?
Neem contact met ons op!

Omschrijving

Details

Oesterschelpen waarborgen een volledige KH- en pH-stabilisatie voor langere termijn. De oesterschelpen gaan pas langzaam oplossen op het moment dat de KH zakt en bufferen op deze manier de pH. Geheel onafhankelijk van de hoeveelheid regen, waterverversing of het jaargetijde: automatisch houden de oesterschelpen uw KH op niveau en de pH stabiel. Pas als de oesterschelpen vrijwel opgelost zijn, dient u na te vullen met nieuwe oesterschelpen. Als grove indicatie geldt 1 emmer oesterschelpen per 10m3 watervolume per jaar; de exacte behoefte is uiteraard sterk afhankelijk van invloeden zoals hierboven beschreven.

Veel mensen denken als ze wat harder leidingwater hebben, ze geen problemen kunnen krijgen met de KH- en pH-waarde. De KH geldt enigszins als de buffer van de zuurgraad (pH) van het water. Vissen, planten en het biologisch filter ‘verbruiken’ waterhardheid (KH). Als dan bijvoorbeeld in de winterperiode weinig water ververst wordt, kan de KH snel te laag worden. Ook bij periodes met veel regen daalt de KH-waarde snel. Dit leidt tot grote gevolgen voor de vissen, omdat de pH-waarde dan ineens scherp kan dalen (de zg. pH-crash).

Veelal wordt de KH-waarde in de vijver niet regelmatig genoeg gemeten. Pas bij problemen, als het dus te laat is, wordt ingegrepen door het toevoegen van middeltjes, zoals KH+ poeder. KH+ poeder heeft echter een aantal nadelen:

  • veel poeder verdwijnt erg snel via bodemafvoer/filtersysteem  
  • korte termijn boost effect, grote fluctuaties in waterwaardes
  • steeds moeten blijven meten en bijvoegen van poeder
Specificaties

Specificaties

EAN 8717591050575
Gewicht kg 5.5
Advies max. volume koivijver 10