AlfaGrog E25 27.5 liter - in zak

Artikelnr.: 40255-E25-27.5

AlfaGrog is een poreus keramisch materiaal: sterk, slijtvast en relatief licht. AlfaGrog is pH neutraal en reageert niet met andere stoffen. Het heeft een enorm groot oppervlak voor de aanhechting van micro-organismen in vergelijking met andere materialen.

AlfaGrog is in 2 varianten beschikbaar:
E25: 90.000 m2/m3
E40: 45.000 m2/m3

Ter vergelijking: filterschuim heeft een oppervlak van ca. 3.000 tot 6.000 m2/m3. Daardoor is de prijs van AlfaGrog per m2 beschikbaar oppervlak zeer laag omdat slechts weinig materiaal nodig is voor dezelfde biologische werking. Zo is extra biofiltercapaciteit beschikbaar bij minder ruimte voor het biologische gedeelte.
AlfaGrog is zeer geschikt voor trommel- en meerkamerfilters.

Lees meer
€ 39,95
-
+

Grote aantallen bestellen?
Neem contact met ons op!

Omschrijving

Details

Het Alfagrog poreuze keramische filtermedia wordt gemaakt onder gecontroleerde omstandigheden in het VK.

Geselecteerde klei en grondstoffen worden snel gesinterd bij hoge temperatuur om een ​​geschuimde keramische poreuze massa te produceren, die wordt fijngemaakt en gezeefd tot een geschikte deeltjesgrootte.
Alfagrog is verkrijgbaar in een groot aantal formaten, waardoor de eindgebruiker een optimaal media-oppervlak heeft bij verschillende waterdebieten.Het fabricageproces zorgt ervoor dat er geen stoffen aanwezig zijn die de gezondheid van vissen of planten nadelig beïnvloeden. Het materiaal is pH-neutraal en kan worden gebruikt in zowel zoetwater- als maritieme toepassingen.

 

Alfagrog E25 & E40

Waarom is Alfagrog zo effectief?

De sleutel tot effectieve biologische filtratie is het kiezen van media met een zo groot mogelijk oppervlak, zodat nuttige bacteriën kunnen koloniseren en afval uit het water kunnen verwijderen. Alfagrog heeft een extreem groot volume in vergelijking met andere soorten filtermedia op de markt. De onderstaande grafiek laat zien dat in theorie ongeveer 20 keer meer volume aan bewegende-bedmedia nodig zou zijn om hetzelfde filtratieniveau te bereiken als de Alfagrog E40 en bijna 40 keer zoveel als de Alfagrog E25. Dit betekent dat een kleinere filtereenheid kan worden gebruikt bij gebruik van Alfagrog om dezelfde resultaten te bereiken als een veel grotere eenheid gevuld met inferieure en vaak duurdere filtermedia.

Alfagrog m2/m3

Specificaties

Specificaties

EAN 8717591053484
Gewicht kg 16
Advies max. volume koivijver 5 m3
Advies max. volume zwemvijver/bad 5 m3
Min. flow m3/uur 1m3
Max. flow m3/uur 5m3
Fabrikant Alfa Aggregates Products Ltd
Merk Alfagrog
Land van Fabrikage Verenigd Koningkrijk
Inhoud 27.5 L
Biologische oppervlakte 90.000 m2/m3