Flexibele koppelingen

Flexibele fittingen hebben tal van voordelen in het gebruik bij het verbinden van PVC-leidingen onderling, maar vooral ook met niet/slecht verlijmbare materialen zoals RVS, PP, PE, beton en Polyester.

De flexibele koppelingen van Air-Aqua zijn alle in metrische maatvoering en perfect passend op alle standaard maten:

 • snel verbinden zonder verlijmen
 • haalt spanningen uit leidingen/voorkomt breuk
 • eenvoudig PVC verbinden met PE, PP, RVS, gietijzer, beton, etc.
 • eenvoudige overgang van metrisch naar inch
 • dempt trillingen in leidingen
 • geen schadelijke dampen van lijm/oplosmiddelen
 • montage mogelijk bij vorst
 • eenvoudig te demonteren en hergebruiken
 • eenvoudige noodreparatie leidingen
 • voor verbindingen die niet 100% aansluiten
 • breed assortiment, zowel PVC als EPDM
 • bestand tegen UV, wortelgroei, rioolgas, bacteriën en diverse chemicaliën

 

Omdat de koppelingen erg flexibel zijn, zijn ze ook goed toepasbaar als leidingen niet 100% op elkaar afstemmen. Ook bij wijzigingen aan systemen, test- of tijdelijke opstellingen, zijn de flexibele koppelingen zeer snel te de-/monteren, zonder het zeer arbeidsintensieve en ongezonde lijmen van verbindingen. Met behulp van flexibele koppelingen zijn leidingen ook te verbinden bij temperaturen onder het vriespunt, waar verlijmen niet mogelijk is. Bij gesprongen leidingen (b.v. door vorst) is het ook vaak mogelijk snel een (nood-)reparatie te maken met behulp van flexibele koppelingen. Naast de eenvoudige montage van leidingen is een bijkomend voordeel dat de flexibilteit van de rubbers trillingen (van bijvoorbeeld pompen) dempen. Daardoor dragen ze ook sterk bij aan het voorkomen van breuk door spanningen in PVC-leidingen. Air-Aqua BV biedt u 2 verschillende kwaliteiten koppelingen aan. Zo levert Air-Aqua voordelige koppelingen van natuurlijk rubber. Zijn uw kwaliteitseisen hoger, dan kiest u voor de industriële EPDM kwaliteit. De voordelen van de EPDM koppelingen: drukdicht tot 0.6 bar druk (PVC tot 0.3 bar) voldoen aan EN 295-4 en 16397 Europese goedkeuring voor montage van alle soorten leidingen (PVC/PP/PE/beton, etc.), zowel boven (vrijliggend) als in de grond extreem goede verouderingsbestendigheid slangenklemmen in HD kwaliteit, 3Nm/6Nm.

Het standaard assortiment flexibele koppelingen bestaat uit koppelingen (sok), verloopsokken, bochten, t-stukken en eindkappen, uiteenlopend van 40mm tot zelfs 160 mm. Grotere diameters tot 975 mm zijn op aanvraag beschikbaar. De koppelingen zijn van zeer hoogwaardige kwaliteit met robuuste slangenklemmen en geschikt voor herhaaldelijk gebruik. De flexibele koppelingen zijn goed bestand tegen UV, wortelgroei, rioolgas, bacteriën en diverse chemicaliën. Ook bij koude temperaturen behouden deze koppelingen een grote flexibiliteit. Door de grote flexibiliteit is, zelfs bij een groot verschil van buisdiameter t.o.v. de koppeling zelf, een goede afdichting te waarborgen. De koppelingen zijn geschikt voor alle lagedruk leidingen zoals gebruikt bij riool-, santair- en hemelwaterafvoer.

 

 

 

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
 1. 1
 2. 2

Rooster Lijst

Stel een Aflopende Directie in
Pagina:
 1. 1
 2. 2